Geschiedenis

HomeOver onsGeschiedenis

Ovenbouw Holland is in 1985 door twee gerenommeerde aannemers in de utiliteitsbouw opgericht met de intentie om een competente onderhoudspartner voor Tata Steel Europe (voorheen Corus / Hoogovens IJmuiden) te zijn op het gebied van ovenbouwkundige diensten en tevens groeipotentieel buiten de ijzer– en staalindustrie aan te boren.

Vanaf de oprichting is de bedrijfsfilosofie op basis van geïntegreerde dienstverlening, flexibiliteit en veiligheidsbewustzijn een succes gebleken. Vanuit het kantoor in IJmuiden, dat vanaf de oprichting in 1985 tot de verhuizing naar Velsen-Noord in 2006 het hoofdkwartier van het bedrijf is gebleven, is Ovenbouw Holland uitgegroeid tot gedegen bedrijven met meer dan zeventig uiterst vakkundige, ervaren vaste medewerkers.

De verhuizing naar de nieuwe locatie in Velsen-Noord op 2 juli 2006, was een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf.

Ovenbouw Holland (statutaire naam Ovenbouw IJmond B.V.) is op 20 juli 2020 overgenomen door Lizmontagens Thermal Technologies S.A. www.lizmontagens.com gevestigd in Lissabon, Portugal.

Met meer dan 40 vestigingen wereldwijd is Lizmontagens met name actief op het gebied van engineering, bouw en onderhoud van industriële ovens en schoorstenen. Met de overname van Ovenbouw Holland heeft Lizmontagens haar positie binnen de staal en ijzermarkt verder uitgebreid en versterkt .

Door deze overname kan Ovenbouw Holland zich richten op de toekomst waarbij verdere uitbreiding en professionalisering van haar activiteiten centraal staat.

Ovenbouw Holland
Ovenbouw Holland

Het voormalige bedrijfspand aan de Kromhoutstraat in IJmuiden.