Geschiedenis

HomeOver onsGeschiedenis

De Ovenbouw Holland Group vindt zijn oorsprong vanuit Ovenbouw Holland BV.
Ovenbouw Holland BV is in 1985 door twee gerenommeerde aannemers in de utiliteitsbouw opgericht met de intentie om een competente onderhoudspartner voor Tata Steel Europe (voorheen Corus / Hoogovens IJmuiden) te zijn op het gebied van ovenbouwkundige diensten, en tevens groeipotentieel buiten de ijzer– en staalindustrie aan te boren.

Vanaf de oprichting is de bedrijfsfilosofie op basis van geïntegreerde dienstverlening, flexibiliteit en veiligheidsbewustzijn een succes gebleken. Vanuit het kantoor in IJmuiden, dat vanaf de oprichting in 1985 tot de verhuizing naar Velsen-Noord in 2006 het hoofdkwartier van het bedrijf is gebleven, is de Ovenbouw Holland Group uitgegroeid tot gedegen bedrijven met meer dan zeventig uiterst vakkundige, ervaren vaste medewerkers.

De verhuizing naar de nieuwe locatie in Velsen-Noord op 2 juli 2006, was een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. Hiermee zijn immers alle werkmaatschappijen van de Ovenbouw Holland Group onder één dak gehuisvest.

De Ovenbouw Holland Group is op 20 juli 2020 overgenomen door Lizmontagens Thermal Technologies S.A. www.lizmontagens.com gevestigd in Lissabon, Portugal.

De Ovenbouw Holland Group bestaat uit Refractory Holding BV en haar operationele bedrijven Ovenbouw IJmond BV, Ovenbouw Holland BV en Ovenbouw Modulair & Prefab Products BV. Door deze overname kan de Ovenbouw Holland Group zich richten op de toekomst waarbij verdere uitbreiding en professionalisering van haar activiteiten centraal staat.

Met meer dan 40 vestigingen wereldwijd is Lizmontagens met name actief op het gebied van engineering, bouw en onderhoud van industriële ovens en schoorstenen. Met de overname van de Ovenbouw Holland Group wil Lizmontagens haar positie binnen de staal en ijzermarkt verder uitbreiden en versterken.

Ovenbouw Holland Group
Ovenbouw Holland Group

Het voormalige bedrijfspand aan de Kromhoutstraat in IJmuiden.